Vier biografieën op longlist Libris Geschiedenis Prijs 2019

biografieën op Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2019

De longlist met tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2019 is vandaag bekendgemaakt. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken.

Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken heeft de jury tien titels genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2019, waaronder de volgende biografieën (allen besproken op dit portaal; de linkjes leiden naar de recensie):

Vorig jaar stonden er nog vijf biografieën op de longlist en won uiteindelijk Frits van Oostrom met Nobel streven. Het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van ridder Jan van Brederode.

De overige genomineerden zijn

  • Een wereld vol patronen. De geschiedenis van kennis – Rens Bod
  • De B.V. Noord-Korea. Een kernmacht in de marge – Remco Breuke
  • Tegen de terreur. Hoe Europa veilig werd na Napoleon – Beatrice de Graaf
  • De Jodenvervolging in foto’s. Nederland 1940-1945 – René Kok & Erik Somers
  • De Bourgondiërs. Aartsvaders van de Lage Landen – Bart Van Loo
  • De avant-gardisten. De Russische Revolutie in de kunst, 1917-1935 – Sjeng Scheijen

De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam, VPRO en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro. De prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis en wordt traditiegetrouw eind oktober uitgereikt.

Op 7 september 2019 wordt de shortlist van vijf boeken gepubliceerd. Op 27 oktober 2019 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2019 uitgereikt door juryvoorzitter Sybrand Buma tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.

Bron: Libris

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in