Rob van Essen schrijft biografie Menno Wigman

Menno Wigman biografie
Menno Wigman op 6 augustus 2016 in Deventer
© Oskardebot (CC BY-SA 4.0)

Rob van Essen schrijft de biografie van Menno Wigman (1966-2018), zo maakte uitgeverij Prometheus vandaag bekend. Menno Wigman was een van de meest geprezen en geliefde dichters van ons land. Hij overleed op 1 februari 2018.

Menno Wigman debuteerde in 1997 met de veelgeprezen dichtbundel ’s Zomers stinken alle steden. Ook zijn volgende bundels, Zwart als kaviaarDit is mijn dagDe wereld bij avond en Mijn naam is legioen werden door de literaire kritiek en het publiek omhelsd. Naast zijn poëzie publiceerde Wigman bloemlezingen, vertalingen, een keuze uit eigen werk (De droefenis van copyrettes), een essaybundel (Red ons van de dichters) en een autobiografisch boek Het gesticht) over zijn tijd als poet in residence in de Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder. Zijn werk is vertaald in onder meer het Engels, Frans en Duits. Tot de vele prijzen die hij kreeg, behoren de Gedichtendagprijs (2002), de Jan Campert-prijs (2002), de A. Roland Holstprijs (2015) en de Ida Gerhardt Poëzieprijs (2018).

Rob van Essen schreef meerdere verhalenbundels en romans. Over de vormende jaren van zijn generatie publiceerde hij eerder Kind van de verzorgingsstaat (2016). In september 2018 verscheen zijn nieuwste roman De goede zoon. Rob van Essen was jarenlang redacteur van het Biografie Bulletin en als generatiegenoot is hij bij uitstek geschikt leven en werk van Menno in diens tijd te plaatsen.

De biografie over Menno Wigman zal over drie jaar bij Uitgeverij Prometheus verschijnen.

Bron: Prometheus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here