Tijdschrift voor biografie gaat digitaal

Tijdschrift voor Biografie bracht zijn najaarsnummer uit. Thema: emancipatie. Het bevat bijdragen van onder anderen Gerard Borst, Jaap Bos, Myriam Everard, Lonneke Geerlings en Esmeralda Tijhoff.

Meer over de inhoud treft u aan in het online te lezen voorwoord. Daarin vindt u ook de mededeling (weemoedig stemmend maar optimistisch getoonzet) dat dit het laatste nummer is van Tijdschrift voor Biografie. In samenspraak met de Werkgroep Biografie heeft de redactie besloten de uitgave van een geprint Nederlandstalig tijdschrift over de biografie te staken en over te gaan op een Engelstalig peer-reviewed ‘open access’-medium, dat gekoppeld zal zijn aan een jaarlijks biografisch congres.

Tijdschrift voor Biografie zal niet helemaal teloor gaan. De inhoud van alle jaargangen zal online beschikbaar komen, zodat toekomstige lezers het blad kunnen raadplegen zonder van de bureaustoel op te staan.

29 november kunt u in Utrecht officieel afscheid komen nemen van Tijdschrift voor Biografie.Tijdens het afscheid blikken we terug op Biografie Bulletin, de opvolger Tijdschrift voor Biografie, en kijken we vooruit naar het nieuwe open access jaarboek Biographical Studies, dat vanaf 2018 bij Groningen University Press zal verschijnen

Deelname aan de bijeenkomst is gratis, graag aanmelden bij nelebeyens@gmail.com.

Programma

15.00 Inloop met koffie en thee
16.00 Jaap Bos: Afscheid van Tijdschrift voor Biografie
16.15 Maaike Meijer: ‘De biografische drogreden? Naar een theorie van het verband tussen
kunst en leven’
16.45 Monica Soeting: ‘Voetangels en klemmen. Het begin van de Werkgroep Biografie’
17.15 Rozemarijn van de Wal: ‘Een nieuw begin: Biographical Studies’
17.30 Borrel

Bron: Tijdschrift voor biografie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in