Kate Middleton volgens Marcia Moody

Terwijl de Britten lustig gokken op de wijze van bevalling (keizerssnede?), het geslacht en de naam van het komende koningskind, wordt de zwangere moeder alvast op een biografie vergast. Royalty verslaggeefster Marcia Moody schreef een boek over Kate Middleton.

Het was geen liefde op het eerste gezicht tussen prince William en Catherine Elizabeth Middleton. Beiden studeerden aan St Andrews University en waren in een relatie verwikkeld toen ze elkaar leerden kennen. Een jaar later sloeg de vonk over. Boze tongen beweren dat Carole Middleton haar dochter naar St. Andrews stuurde, in plaats van het voorgenomen Edinburgh, nadat ze vernomen had dat de toekomstige koning van het Verenigd Koninkrijk daar zijn studietijd zou slijten. Je weet maar nooit. Niets van waar, aldus Moody. De biografe heeft sluitend bewijs: Kate had haar keuze al op St. Andrews laten vallen voordat prince William wereldkundig maakte naar het Schotse universiteitsstadje af te reizen.

In de popularity polls bezet ze de vierde plaats. Niet gek als je prince Harry, the Queen en manlief voor je moet dulden. Prince Charles verslaat ze met gemak, om over de Duchess of Cornwell (Camilla) nog maar te zwijgen. Het charmeoffensief van het burgermeisje (geen druppel blauw bloed) heeft haar vruchten afgeworpen. Beklaagde ze zich in 2005 nog over mediastalking – een gevoelig thema voor haar echtgenoot, die de paparazzi de dood van zijn moeder nooit heeft vergeven – sinds haar officiële verloving in 2010 gooit Kate Middleton hoge ogen met haar publieke optreden.

Zoals het een degelijke royalty watcher betaamt, besteedt Marcia Moody aandacht aan the good, the bad and the ugly in haar biografie. Ze gaat uitgebreid in op de dip in de relatie tussen tussen prince William en Kate Middleton. In 2007 was het even uit. Volgens geruchten vond prince William – op dat moment 24 – zich nog te jong om te trouwen: hij genoot van de vrijheid blijheid van zijn ongehuwde status. Hoewel Middleton op handen wordt gedragen, zijn er ook de nodige criticasters. Schrijfster Hilary Mantel noemde haar ‘een etalagepop zonder persoonlijkheid wiens enige doel is om zich voort te planten.’ Ze heeft met Middleton te doen. Haar sneer is vooral bedoeld als kritiek op de monarchie, waarvan ze zich publiekelijk afvraagt of die nog wel een ‘gepast instituut is voor een volwassen natie.’ Marcia Moody is koningsgezinder. In een interview met Celebuzz probeert ze haar bewondering voor de Duchess of Cambridge te verklaren. ‘I think probably her one hundred percent dedication to her role – she was not born into the royal family and yet she seems like she was. She has overcome extreme nerves about stepping into the public arena, and whenever I have seen her she has a fantastic way with people – she is warm, friendly and interested in everyone.’

Kate. A Biography
Marcia Moody
Uitgeverij Michael Omara Books Ltd
ISBN 9781782431091
Verschenen juli 2013

Bestelinformatie

Bestel hier als hardcover bij bol.com (€ 24,99)

Fijn als je dit artikel met anderen deelt:

Lees ook...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in