Huis de Pinto, 9 september: Geke van der Wal over Rob van Gennep

In de serie De biograaf spreekt van Huis de Pinto in Amsterdam is op donderdag 9 september 2021 Geke van der Wal de avondgast. Het gesprek begint om 20.00 uur; de zaal is open om 19.30 uur.

Biograaf Geke van der Wal spreekt over Rob van Gennep (1937-1994) de stuwende kracht en het gezicht van de uitgeverij die in de woelige, revolutionaire jaren zestig en zeventig, links van literatuur voorzag. Rob van Gennep, Uitgever van Links Nederland (2016) is een meeslepend verhaal over links Nederland en het kleurrijke levensverhaal van een markante uitgever en boekhandelaar. Geke van der Wal werkte als journalist voor de Volkskrant en De Groene Amsterdammer. Als freelancer interviewde zij politici en schrijvers.

De man die de deftige uitgeverij van Johan Polak omtoverde tot hét actiecentrum, waar bijvoorbeeld het Dagboek van Che Guevara verscheen. Van Gennep combineerde een feilloos gevoel voor de tijdgeest met een praktisch koopmansinstinct: uitgever van kookboeken en pamfletten als Tien over rood. Een krachtige persoonlijkheid, geliefd en gevreesd. Een charmeur, die mensen hardvochtig kon afserveren. Altijd casual gekleed met een zweem van radical chic.

Geke van de Wal schetst de Wassenaarse jeugd van een beau garçon, de verbanning uit het ouderlijk huis, zijn verlangen naar een artistiek leven, zijn samenwerking met Johan Polak, de symbiotische relatie met compagnon Jaap Jansen, zijn liefdesrelaties en zijn huwelijk met Hedda van Gennep.

Toegangsprijs € 5,00, Vrienden van Huis de Pinto hebben gratis toegang. Reserveren kan via: contact@huisdepinto.nl of telefonisch via 020-3700210

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in