Spectrum heeft primeur met biografie van Leonardo da Vinci van Walter Isaacson

Uitgeverij Unieboek|Spectrum heeft een primeur; LEONARDO DA VINCI.De Biografie verschijnt op 10 oktober 2017 in het Nederlands. Dat is ruim een week voor de wereldwijde publicatie.
Walter Isaacson, auteur van de bekroonde bestsellers Steve Jobs, Einstein en Benjamin Franklin, is de auteur van deze rijk geïllustreerde biografie.

Geniale alleskunner

Da Vinci produceerde twee van de beroemdste schilderijen in de geschiedenis, Het Laatste Avondmaal en de Mona Lisa. Daarnaast maakte hij, met een – soms aan obsessie grenzende – hartstocht, innovatieve studies van anatomie, fossielen, vogels, het hart, vliegmachines, plantkunde, geologie en wapens. Da Vinci’s vermogen geesteswetenschappen en bètawetenschappen te combineren, zorgde ervoor dat zijn tekening van de Vitruviusman legendarisch werd en dat hij als het meest creatieve genie van de geschiedenis wordt gezien.

Op basis van duizenden pagina’s van Da Vinci’s verbazingwekkende aantekenboeken en van nieuwe ontdekkingen over zijn leven en werk, vertelt Isaacson het verhaal over hoe Da Vinci’s kunst is verbonden met de wetenschap. Hij laat zien dat zijn genialiteit gebaseerd was op vaardigheden die we in onszelf kunnen verbeteren, zoals onuitputtelijke nieuwsgierigheid, zorgvuldige observatie en een verbeeldingskracht die aan fantasie grenst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in