Mijn meningen zijn feiten. De wording van Thierry Baudet genomineerd voor de Brusseprijs

Mijn meningen zijn feiten. De wording van Thierry Baudet van Harm Ede Botje en Mischa Cohen is genomineerd voor de Brusseprijs 2021.

Mijn meningen zijn feiten is een onthullend portret van Thierry Baudet. Journalisten Harm Ede Botje en Mischa Cohen spraken met familieleden, leraren, medestudenten, (voormalige) vrienden en vriendinnen – en met ideologische voor- en tegenstanders. Mijn meningen zijn feiten laat zien hoe Thierry Baudet, nergens thuis en vaak afgewezen, dan maar zijn eigen zuil bouwde. En hoe hij na pogingen in de muziek, de wetenschap, de journalistiek en de literatuur in de politiek – voorlopig – zijn bestemming vond.

Dit jaar zijn er 187 titels voor de prijs ingestuurd, waarvan er twintig op de longlist kwamen. In aanloop naar de Brusseprijsuitreiking zijn de genomineerde journalisten achtereenvolgens vanaf 1 mei te gast bij de uitzendingen van NOS Met het Oog op Morgen op zaterdagavond tussen 23 en 24 uur. Op 5 juni maakt de juryvoorzitter vervolgens de winnaar bekend.

De Brusseprijs wordt sinds 2006 georganiseerd door het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en is vernoemd naar de journalist M.J. (Rie) Brusse (1873-1941). Aan de Brusseprijs is een geldbedrag van tienduizend euro verbonden. Vorig jaar won Pieter van Os de prijs met zijn boek Liever dier dan mens.

Bron: Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in