In Luiletterland, het nieuwe boek van onze redacteur Wim Huijser

Boek als ode aan het boekenvak, van schrijver tot boekhandel

Op dinsdagavond 30 oktober om 20.00 uur presenteert schrijver-publicist en redacteur van Biografieportaal Wim Huijser zijn nieuwe boek In Luiletterland in BBLTHK Wageningen. Het eerste exemplaar overhandigt hij aan Niek Smaal van de jubilerende Wageningse Boekhandel Kniphorst. Huijser wil daarmee zijn waardering voor het hele boekenvak tot uitdrukking brengen, in het bijzonder die in zijn eigen woonplaats.

In Luiletterland speelt zich, zoals de ondertitel aangeeft, af ‘tussen schrijvers, uitgevers en andere curieuze letterheren m/v/x’. Juist in de buitengebieden van Luiletterland – een knipoog naar de roman Tjeempie! (1968) van Remco Campert – gaan, zo is de ervaring van Huijser, vaak de mooiste parels schuil. Hij publiceerde er de afgelopen jaren onder andere over in literatuurtijdschriften als De Parelduiker, De Boekenwereld en Boekenpost. Uit deze artikelen maakte Huijser een selectie met bijdragen over literaire fenomenen en verborgen geschiedenissen uit binnen- en buitenland: van Mulisch tot Donna Tart, van Thijsse’s Verkade-albums tot The Forsyte Saga. Verder staat hij stil bij bibliofielen en boekverbranders, dichtersfeesten en poëziemuren, literaire juweeltjes in en lucifersdoosje en zijn liefde voor de New Yorkse boekhandel Rizzoli.

Wim Huijser is auteur en samensteller van ruim veertig boeken. Daarnaast is hij redacteur en medewerker van verschillende tijdschriften. Zijn biografie over de schrijver C. Buddingh’ werd in 2015 genomineerd voor de ECI Literatuurprijs. Een drietal andere boeken werd genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs.

In Luiletterland, 288 pag. , geïllustreerd, Uitgeverij Kontrast, Oosterbeek
Bestellen kan hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here