Mick Jagger en Angelina Jolie: lips meet lips

Niet alleen de tabloids, maar ook de serieuze pers kopte de afgelopen weken dat Mick Jagger het met David Bowie gedaan heeft, al dan niet in aanwezigheid van Ava Cherry, de toenmalige vriendin en achtergrondzangeres van Bowie. Oud nieuws, toch? In The Joan Rivers Show van 4 mei 1990 klapte de wettige ex van Bowie,  Angela Barnett (‘Angie’),  al uit de school over de erotische aspecten van de innige vriendschap tussen Mick en David. Zij betrapte de twee naakt in bed, om hen vervolgens een ontbijtje met koffie en jus d’orange te bezorgen, want ook  een rock-’n-rollster begint de dag met een eitje.

De heisa rond Jagger is veroorzaakt door een nieuwe biografie over de frontman van de Rolling Stones: Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger van Christopher Andersen. Daarin wordt de scène nog eens dunnetjes over gedaan. ‘Mayby they were writing ‘Angie’ when I caught them in bed together,’ grapt Barnett, refererend aan de klassieker van de Stones, waarin haar escapades met Jagger voor het voetlicht worden gebracht. Uit de biografie blijkt dat Mick er sowieso een handje van heeft de vriendinnetjes van zijn vrienden af te pikken. Ondanks de smeekbede van Eric Clapton het niet te doen -’Please, Mick. Not this one. I think I’m in love’ – deed hij het toch: in bed duiken met Carla Bruni, op dat moment het liefje van Clapton.

Of Angelina Jolie aan de eregalerij van Jagger’s bedgenoten kan worden toegevoegd (een stuk of vierduizend, turfde Andersen), laat de biograaf in het midden, want hij is een serieuze journalist die niet speculeert. In ieder geval was Jagger nogal geobsedeerd door Jolie. Sinds 1997, toen Jolie optrad in een video van de Stones voor Anybody Seen My Baby, probeerde hij obsessief een ontmoeting met haar te arrangeren, maar zij hield de boot af.  Nou ja, ‘you can’t always get what you want.’

Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger
Christopher Andersen

Uitgeverij Gallery Books
ISBN 9781451661446
Verschenen juli 2012

Bestelinformatie

Bestel hier als hardcover bij bol.com (€ 21,99)

Fijn als je dit artikel met anderen deelt:

Lees ook...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in