John F. Kennedy: de recordings

‘Waarom vallen de bladeren van de bomen?’ ‘Omdat het herfst is.’ ‘Wanneer gaan we naar Cape Hyannis Port?’ ‘In de zomer!’ John F. Kenney neemt in de Oval Office, twee weken voor zijn dood, met zijn zoon de wisseling der seizoenen door. Dat hij door het binnenstormende ventje onderbroken werd in een dictaat over Vietnam, vergeeft hij hem schielijk.

Franklin D. Roosevelt begon er mee,  John F. Kennedy zette de traditie voort en Richard Nixon koste het zijn kop: het tapen van de conversaties die in de Oval Office plaatsvonden. Van Kennedy zijn meer dan 260 uur aan opnames bewaard gebleven. Een selectie van telefoongesprekken, dictaten en vergaderingen met intimi, waaronder natuurlijk die met zijn broer Robert, zijn onlangs gepubliceerd: Listening In: The Secret White House Recordings of John F. Kennedy. Het boek gaat vergezeld van twee cd’s. Historicus Ted Widmer stelde het boek samen, Caroline Kennedy schreef een voorwoord.

The New York Times heeft op zijn website vijf audiofragmenten gepubliceerd. Daaronder het bovenstaand pareltje van vader en zoon Kennedy, maar ook de stem van Dwight Eisenhower, die zijn opvolger adviseert over de Cubacrisis. ‘Yes, they wil probably use the Bomb.’

Listening In. The Secret White House Recordings of John F. Kennedy
Ted Widmer
Uitgeverij Hyperion
ISBN 9781401324568
Verschenen september 2012

Bestelinformatie

Bestel hier als hardcover (inclusief 2 cd’s) bij bol.com (€ 40,99)

Fijn als je dit artikel met anderen deelt:

Lees ook...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in