16 maart: biografen Elly Kamp en Jan Bervoets in de Haagse Kunstkring

Vrijdagavond 16 maart is er een debat met de biografen Elly Kamp en Jan Bervoets in de Haagse Kunstkring. Van Elly Kamp verscheen onlangs Ferdinand en Johanna. Dubbelbiografie van schrijver F. Bordewijk en componiste J. Bordewijk-Roepman. Bervoets is de biograaf van tekenaar en schrijver Alexander Ver Huell (1822-1897), vooral bekend door zijn humoristische weergave van het Leidse studentenleven.
De auteurs vertellen hoe ze hun biografie hebben aangepakt. Daarna debatteren ze met elkaar en met het publiek.

Dit is de laatste aflevering van de debatserie ‘Biografieën onder de loep. Vijf avonden in de Haagse Kunstkring’. In deze serie spreken steeds twee gerenommeerde auteurs over een biografie van hun hand om daarover vervolgens te debatteren.

Biografie-expert Joke Linders leidt het gesprek dat vooral zal gaan om de vraag: wat is een goeie biografie? Daarbij komen ook aspecten ter sprake als stijl, aanpak, omvang, tijdsgewricht en reputatie van de gebiografeerde.

Een goede biografie is meer dan een opsomming van feiten gelardeerd met wat anekdotes. De biograaf plaatst de feiten in hun tijd en gebruikt zijn verbeelding en schrijftalent om ze te arrangeren tot een boeiend levensverhaal. Daarmee betreedt hij het domein van de literatuur. Over het werk van biografen wordt in kranten en tijdschriften en in de wetenschap regelmatig gediscussieerd. Dit programma brengt die discussie nu eens naar een ander, levendig podium: de Albert Vogelzaal van de Haagse Kunstkring aan de Denneweg.

Het project is mede mogelijk gemaakt door subsidies van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, het Lira Fonds en de M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.

Bron: Haagse Kunstkring

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here