Rembrandt in de RAI

In het teken van het Rembrandtjaar opende RAI Amsterdam zaterdag 6 juli de tentoonstelling Discover Rembrandt – His Life and All His Paintings. De tentoonstelling, die tot en met 1 september duurt, toont reproducties van alle 320 werken van Rembrandt. Ook de beschadigde, verborgen en zelfs gestolen werken zullen hier te zien zijn. De werken zijn elk op ware grootte gereproduceerd en tonen in chronologische volgorde het verhaal van hun schilder. Een ware ode aan Rembrandt dus.

Discover Rembrandt – His Life and All His Paintings geeft een dieper inzicht in de kunst en het leven van één van de grootste kunstenaars uit de wereldgeschiedenis. De tentoonstelling toont Rembrandt’s complete oeuvre aan schilderijen in de stad waar hij ooit woonde. De internationaal erkende Rembrandt expert Ernst van de Wetering , nauw betrokken bij de tot stand koming van de tentoonstelling, zegt er over: “Discover Rembrandt vormt de ideale rondleiding door Rembrandts oeuvre: in kleur, op ware grootte en digitaal gerestaureerd alsof ze zojuist Rembrandts atelier hebben verlaten. Ik ben trots dat we al Rembrandt’s werken deze zomer bij elkaar brengen in de RAI en kijk uit naar de tentoonstelling”.

De Nachtwacht in oorspronkelijke staat

De werken van Rembrandt zijn door de jaren heen digitaal verzameld. Door de onuitputtelijke kennis van professor Ernst van de Wetering, de belangrijkste Rembrandt-geleerde ter wereld, en de nieuwste digitale restauratietechnieken, zijn alle schilderijen van Rembrandt teruggebracht naar hun originele staat. Zo kan ook de Nachtwacht getoond worden in zijn oorspronkelijke staat, inclusief de in 1715 afgesneden delen.

Uniek

Circa 320 schilderijen worden tegenwoordig aan Rembrandt toegeschreven. Slechts 41 daarvan bevinden zich in Nederlandse collecties, de overige zijn verspreid geraakt over ruim 18 landen. Al deze werken zijn te zien bij Discover Rembrandt in de RAI. Ook de ruim 50 schilderijen die momenteel niet toegankelijk zijn voor het publiek. Samen met verdwenen en beschadigde werken, vormt Discover Rembrandt dan ook een absoluut bijzondere tentoonstelling.

De tentoonstelling is te bewonderen in de Elicium ballroom.

zaterdag 6 juli t/m zondag 1 september 2019
Dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur
Toegangsprijzen:
Volwassenen € 15,-
Jonger dan 18 jaar € 12,50
8 – 12 jaar € 10,-

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here