Online Christiaan Huygens lezing door Hugh Aldersey-Williams

Christiaan Huygens in 1671 op een portret van Caspar Netscher

Het is een goede traditie dat op de geboortedag van Christiaan Huygens, 14 april 1629, een lezing wordt georganiseerd, zowel op Huygens’ Hofwijck als door de Stichting Haegsche Tijd in het Venduehuis. Dit jaar slaan deze twee organisaties de handen ineen en verzorgen een online lezing door Hugh Aldersey-Williams. Onderwerp is zijn recent verschenen en alom geprezen biografie over Christiaan Huygens, Dutch Light; Christiaan Huygens and the making of science in Europe.

Het gebeurt niet vaak dat vrijwel alle landelijke dagbladen paginagrote besprekingen wijden aan een biografie van een wetenschapper. Dat was wel het geval bij Dutch Light, in het Nederlands vertaald als Een eeuw van licht; Het leven van Christiaan Huygens. De recensenten waren unaniem lovend. Waardering was er voor het genuanceerde beeld dat Aldersey-Williams van Christiaan schetst, voor zijn soepele schrijfstijl en, niet in de laatste plaats, voor de wijze waarop hij Huygens vergelijkt met die andere grote natuurkundige en tijdgenoot, Isaac Newton. Dat Dutch Light bedoeld is als een herwaardering van Christiaans internationale status bij een breed publiek, met als statement dat hij als wetenschapper toch minstens even belangrijk is geweest als zijn tegenwoordig veel beroemdere Engelse vakgenoot, zal veel Nederlandse liefhebbers deugd doen.

Hugh Aldersey-Williams zal zijn lezing houden op woensdag 14 april, vanaf 20.00 uur. U kunt zich hier aanmelden voor dit online evenement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in