Mieke Koenen schrijft de biografie van Jeroen Willems

©Brian op de Dijk (CC BY-SA 3.0) (atr. 4) )

Mieke Koenen schrijft een biografie van de in 2012 plotseling overleden acteur Jeroen Willems, zo maakte de Theaterkrant bekend.

Jeroen Willems brak als acteur door bij Theatergroep Hollandia, opgericht door Johan Simons en Paul Koek. Hij gooide hoge ogen in Twee stemmen en La Musica, maar ook als vertolker van Jacques Brel. Het grote publiek kende hem onder andere van zijn rollen in Bij nader inzien, een verfilming van de roman van J.J. Voskuil door Frans Weisz, en als Wim Sonneveld in Bij ons in de Jordaan, een biografisch drama over het leven van Johnny Jordaan. In 2004 kreeg hij de Louis d’Or. Een begenadigd multitalent.

Mieke Koenen schreef eerder een biografie van Ida Gerhardt, op dit portaal door Erna van Koeven gewaardeerd als ‘zo rijk en compleet dat de lezer niet anders kan dan steeds opnieuw en telkens vanuit een ander perspectief op zoek te gaan naar nieuwe feiten of onbekende dichtregels’. De familie verleende Koenen toegang tot het persoonlijke archief van Jeroen Willems en ze interviewt collega’s als Monic Hendrickx, Marcel Musters en Johan Simons.

Het Nederlands Letterenfonds subsidieert de totstandkoming van de biografie, die medio 2019 in de boekhandels wordt verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in