De Amerikaanse prinses breekt door in de VS

Allene Tew

Annejet van der Zijls bestseller De Amerikaanse prinses, onlangs in vertaling verschenen bij Amazon Crossing, wordt in de VS lovend ontvangen en is al sinds de verschijning een ongekend succes.

Al zes weken staat An American Princess hoog in de Amazon Charts van meest gelezen en best verkochte boeken. Het e-book van An American Princess komt deze week binnen op nummer 5 in de non-fictiebestsellerlijst van The Wall Street Journal.

In de pers wordt het boek geprezen als ‘a concise, thoughtful, and well-researched biography’ en ‘a fascinating story about a remarkable woman’s indomitable spirit and will to survive’ (Kirkus Reviews) en de lezersreacties zijn overweldigend. Inmiddels hebben al bijna vijfhonderd lezers een recensie op Amazon.com achtergelaten, waarvan meer dan 80 procent het boek 4 of de maximale 5 sterren geeft.

Amazon-redacteur Elizabeth DeNoma omschrijft de ontvangst en de verkoop van het boek als ‘spectacularly well’ en verwacht nog dit jaar de vertaling van Van der Zijls eerdere bestseller Sonny Boy op de Amerikaanse markt te brengen.

Promotietour VS en verfilming

Van 29 mei tot en met 5 juni zal Annejet van der Zijl op uitnodiging van Amazon een promotiereis door de VS maken, waarbij ze onder meer zal optreden op de New York Expo-boekenbeurs.
Ondertussen werkt Joop van den Ende, die vorig jaar de filmrechten van De Amerikaanse prinses aankocht, aan de productie van een internationale televisieserie op basis van het boek.

Bron: Uitgeverij Querido.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here