BP-redacteur Joep Boerboom schrijft een boek over de IJsseldelta bij Kampen

Joep Boerboom biograaf Jan Terlouw
Joep Boerboom

Donderdag 14 maart nam koning Willem Alexander bij de opening van het Reevediep het eerste exemplaar in ontvangst van Deining in de IJsseldelta. Biografie van de bypass bij Kampen. Biograaf, journalist en redacteur van Biografieportaal Joep Boerboom beschrijft hierin de bewogen geschiedenis van een project dat jarenlang de voorpagina’s haalde: van de eerste plannen, de weerstand in de omgeving en de rechtszaken tot de aanleg van de bijzondere waterbouwkundige werken.

In vijftien jaar tijd veranderde het aanzicht van de IJsseldelta bij Kampen ingrijpend. Om het gebied te beschermen tegen hoogwater kreeg de rivier de ruimte: de IJssel werd uitgediept en kreeg met het Reevediep een bypass naar het Drontermeer.

Wat betekende het project voor de bewoner wiens huis moest wijken voor het Reevediep? Voor de actievoerder die zich tot aan de Raad van State verzette tegen de plannen? Voor de archeoloog die een middeleeuwse kogge uit de IJssel opdiepte? Voor de ecoloog die tienduizenden kwetsbare dieren redde tijdens de werkzaamheden? Zij en vele andere betrokkenen doen in dit boek hun persoonlijke verhaal.

Hier kunt u het boek bestellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in