Porter en Prince over Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor

‘My biographers have revealed only half of my story. I can’t tell the other half – I’d get sued,’ verklaarde Elizabeth Taylor een jaar voor haar dood over haar eigen leven. Het statement staat in schril contrast met haar bewering dat ze alleen naar bed ging met de mannen met wie ze was getrouwd, ook al waren dat er zeven in getal.

In Elizabeth Taylor: There is Nothing Like a Dame wordt Taylor voorgesteld als een vroegrijp kindsterretje, dat op haar vijftiende seks had met Ronald Reagan (toen 36) en in haar partnerkeuze een voorkeur had voor biseksuele mannen. Waaronder Richard Burton, met wie ze twee keer was getrouwd. De mijnwerkerszoon nam niet alleen de naam aan van zijn dramadocent en mentor Philip Burton, maar deelde ook het bed met hem. ‘As a young boy, I had only sex to offer him in exchange for all the wonderful things he was doing for me.’

Darwin Porter is de meester van de ‘tabloid biography’, een genre dat in onze contreien nauwelijks beoefend wordt. Porter, 75 inmiddels, heeft van gossip zijn broodwinning gemaakt. Hij schreef over Paul Newman, Marilyn Monroe, Marlon Brando, Michael Jackson, Howard Hughes en J. Edgar Hoover – de lijst is niet uitputtend – en stortte zich vooral op de meer scandaleuze aspecten van hun levens. Dat doet hij al sinds zijn twintigste, toen hij als een jong broekie voor The Miami Herald werd aangesteld. Porter beschikt inmiddels over zo’n uitgebreid netwerk dat hij in zijn fact checking de double-check hoog in het vaandel durft te voeren. Hij schreef de biografie van Elizabeth Taylor samen met Danforth Prince, chairman van Blood Moon Productions, die het publiceren van de ‘unrecorded oral histories of America’s entertainment industry’ als bedrijfsmotto heeft gekozen. Dat is een nette bewoording voor het buiten hangen van de vuile was van Hollywood. De hoogtepunten van het fonds treft u dan ook onder het kopje Dirty Laundry op de website van Blood Moon Productions aan.

Elizabeth Taylor: There is Nothing Like a Dame
Darwin Porter,  Danforth Prince
Uitgeverij Blood Moon Productions 
ISBN 9781936003310
Verschenen oktober 2012

Bestelinformatie

Bestel hier als paperback bij bol.com (€ 25,99)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here