Geert Mak genomineerd voor de NS Publieksprijs

Geert Mak is met De levens van Jan Six. Een familiegeschiedenis genomineerd voor de NS Publieksprijs.

De levens van Jan Six is een familiegeschiedenis van een machtige Amsterdamse familie waarvan de oudste zoon altijd Jan heette. Het is tevens het verhaal van de koningen van de Republiek, van de regentenfamilies die eeuwenlang stad en land regeerden. Het is een reis door een oud familiehuis en tegelijk een reis door de geschiedenis.

‘Het schrijven van dit boek was voor mij een ontdekkingsreis, met telkens nieuwe verrassingen. Ik hoop daarom dat lezers er net zoveel plezier aan zullen beleven als ik had bij het schrijven,’ zegt Geert Mak. Dat hij genomineerd is voor de NS Publieksprijs 2017 vindt hij ‘een grote eer.’ Voor Mak is dit de vierde keer dat hij voor de NS Publieksprijs wordt genomineerd. Tweemaal heeft hij de prijs gewonnen.

Voor zijn werk kreeg Geert Mak meerdere Europese en binnenlandse prijzen. Hij kreeg, onder andere, in Nederland tweemaal de Publieksprijs en de Gouden Ganzenveer, in Duitsland won hij de prestigieuze Leipziger Buchpreis, in Frankrijk kreeg hij voor In Europa het Légion d’Honneur.
Daar komt op 27 november de oeuvreprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds bij: ‘Geert Mak deed meer dan wie ook om een breed publiek te interesseren voor geschiedenis. Door zijn ongeëvenaarde verteltrant heeft hij de historie voor velen tot leven gewekt. En niet alleen de geschiedenis van Nederland, maar ook die van Europa.’

Bron: Atlas Contact.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here