Elsbeth Etty schrijft de biografie van Hugo Brandt Corstius

Elsbeth Etty © Eric Palmen (CC BY 4.0)

Elsbeth Etty zal de biografie gaan schrijven van Hugo Brandt Corstius. Naar verwachting zal het boek in 2025 verschijnen, rond zijn negentigste geboortedag. Etty is de opvolger van biografe Liesbeth Koenen, die in augustus 2020 overleed.

Hugo Brandt Corstius (1935-2014) was wis- en taalkundige, schrijver en tientallen jaren een alomtegenwoordige, bewierookte, gelauwerde én gevreesde columnist. Hij hanteerde tientallen pseudoniemen en was een geniale letter- en woordkunstenaar. Onder de naam Battus publiceerde hij Opperlandse taal-&letterkunde.

Elsbeth Etty  (1951), neerlandica en  publicist, was tot 2017 redacteur literatuur van NRC Handelsblad en van 2004 tot 2015 bijzonder hoogleraar literaire kritiek aan de VU. In 1996 promoveerde zij cum laude op de biografie van Henriette Roland Holst, Liefde is heel het leven niet, die werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en bekroond met De Gouden Uil en de Busken Huetprijs. Veel lof ontving zij in 2019 voor In de man zit nog een jongen, de biografie van Willem Wilmink.

Bron: Querido

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in