Levenslang activist. Hans Beerends en de strijd voor een eerlijke wereld

Hans Beerends is de nestor in Nederland van de wereldwijde strijd tegen kolonialisme, racisme en dictatuur. In de jaren zestig raakt hij betrokken bij acties rondom Vietnam, Zuidelijk-Afrika en eerlijke  handelsverhoudingen.

Eén van zijn eerste grote campagnes richt zich tegen de import van Portugese koffie uit het door een felle dekolonisatieoorlog geteisterd Angola: weg met bloedkoffie! Ook is Beerends een van de oprichters van de Wereldwinkel, waar we al decennialang producten kopen uit opkomende landen tegen een eerlijkere prijs.

Na zestig jaar actievoeren maakt Hans Beerends samen met auteurs Ellen Mangnus en Marc Broere de balans op. Wat heeft de strijd voor een eerlijke wereld opgeleverd? Hoe kun je optimistisch blijven als je de kranten openslaat? Hoe breng je mensen in beweging? Op deze urgente  vragen heeft Hans Beerends steeds weer een positief antwoord.

Auteurs

Ellen Mangnus schrijft over sociale en maatschappelijke verandering voor Vice Versa, Vork en andere media. Zij is gepromoveerd in de ontwikkelingseconomie en doceert sociologie aan Wageningen University & Research.

Marc Broere is hoofdredacteur van Vice Versa, het journalistieke platform over mondiale vraagstukken. Hij schreef meerdere boeken over Afrika, waaronder Idi Amin en Afrika Voetbalt! Samen schreven zij eerder het boek Minder hypes, meer Hippocrates – Een positieve injectie voor de ontwikkelingssector

Fijn als je dit artikel met anderen deelt:

Lees ook...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in