De biografie staat centraal tijdens Frankfurter LiteraTurm Festival in juni

In Frankfurt houden ze het niet alleen bij de jaarlijkse Buchmesse, dit jaar van 10 tot en met 14 oktober. In de Duitse boekenstad is ook het “LiteraTurm” Festival. Dit jaar vindt dat literaire festival plaats tussen 4 en 10 juni. Het thema is DE BIOGRAFIE.

Ongeveer 80 auteurs en wetenschappers komen bijeen om publiekelijk te praten over de verschillende manieren van het vertellen van levensgeschiedenissen. Het aanbod varieert van non-fictie over historische figuren als keizerin Maria Theresia en Karl Marx, autobiografieën tot op autobiografieën gebaseerde kunstenaarsromans.

Gastauteurs zijn Duitslands literaire en culturele zwaargewichten Ralf Rothmann, Gert Loschütz, Karl-Heinz Bohrer, Jürgen Neffe, Hans Pleschinski, Andreas Maier, Klaus Modick, Durs Grünbein, Helmut Lethen, Ulrike Edschmid, Eva Demski en Barbara Stollberg-Rilinger.

Lezingen worden aangevuld en afgewisseld met podiumgesprekken. Het Frankfurter Ensemble Modern zal een in opdracht gemaakt Lezingenconcert met Felicitas Hoppe en Iris ter Schiphorst uitvoeren.

“Biografieën maken een renaissance door”, zegt Sonja Vandenrath van het Frankfurter departement van Cultuur en Wetenschappen over het motto van dit jaar. “De biografie belicht het leven van een enkeling die uitstijgt boven het pure indivudu.”
Ook op andere plekken in de Rhein-Main-Regio zijn activiteiten gepland voor het tweejaarlijkse festival.

Klik hier voor het volledige programma.

Bron: Deutsche Presse Agentur

Fijn als je dit artikel met anderen deelt:

Lees ook...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in