David de Poel over Johannes Esser en Hein Aalders over F.C. Terborgh

In de tweede aflevering van Biografie op de bühne op 8 april zijn David de Poel en Hein Aalders te gast. 8 april om 20.00 in het Torpedo Theater in Amsterdam.

Hans Renders praat met David de Poel over Ik wil koning zijn: de lotgevallen van het genie Johannes Esser. Twintig jaar nadat Ton Nelissen het leven van Johannes Esser (1877-1946) – (plastisch) chirurg, schaker, kunstverzamelaar en selfmade miljonair – optekende komt David de Poel met een nieuwe biografie.

Hein Aalders werkt aan de biografie van F.C. Terborgh, pseudoniem van de diplomaat Reijnier Flaes (1902-1981). Terborgh was bevriend met J.J. Slauerhoff, kreeg twee keer een oeuvreprijs, maar begon als self-publisher. Zijn naam lijkt inmiddels alweer vergeten. Wat hoopt Hein Aalders met het schrijven van de biografie van deze schrijver-diplomaat te bereiken? Liliane Waanders vraagt het hem.

In het Torpedo Theater in Amsterdam nodigen we in een programma van anderhalf uur steeds twee gasten uit: de schrijver van een recent verschenen biografie en een biograaf die nog hard aan het werk is.

Sinds 2012 timmert Biografieportaal hard aan de weg om het kennisportaal van de biografie in Nederland te worden. Tot nu toe was Biografieportaal alleen een site waarop in de vorm van recensies, essays en nieuwsberichten de stand van de biografie in Nederland bijgehouden wordt. Met Biografie op de bühne komen we met een maandelijks praatprogramma

‘Biografie op de bühne’ wordt gemaakt door Eric Palmen, Hans Renders en Liliane Waanders.

Biografie op de bühne wordt mede mogelijk gemaakt door het

Fijn als je dit artikel met anderen deelt:

Lees ook...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in