Vertaalrechten Sam Goudsmit verkocht

De vertaalrechten van Sam Goudsmit. Zijn jacht op de atoombom van Hitler zijn verkocht aan de Amerikaanse uitgeverij Prometheus Books.
Volkskrant-journalist Martijn van Calmthout dook in de vrijgegeven archieven van wetenschapper Sam Goudsmit en schreef een biografie die leest als een spannend jongensboek. Sam Goudsmit. Zijn jacht op de atoombom van Hitler verscheen in Nederland in het najaar van 2016 bij Meulenhoff.

George Ulhenbeck, Hendrik Kramers en Sam Goudsmit in 1928

Deze week kocht de Amerikaanse uitgeverij Prometheus Books de Amerikaanse vertaalrechten van Sam Goudsmit. De verkoop van de rechten aan een Amerikaanse uitgever is extra bijzonder gezien het levensverhaal van Goudsmit.

Van Calmthout is zeer verheugd. ‘Sam Goudsmits intrigerende levensverhaal is letterlijk een verhaal van twee werelden, Nederland en de VS. Dat nu ook Amerikaanse lezers daar bij zullen kunnen, is fantastisch. Een dream come true.’

De vertaalrechten werden namens Meulenhoff verkocht door 2 Seas Agency. De vertaling van Sam Goudsmit zal verschijnen in de winter 2018/2019 en de eerste oplage zal tussen de 5000 en 10.000 exemplaren zijn. De titel wordt: Sam Goudsmit. The Hunt for Hitler’s Atom Bomb.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here