het digitale platform voor de biografie in Nederland

Registreer u met uw email-adres en kies een wachtwoord
Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief van Biografieportaal.nl

Nieuwe grafsteen voor Henriëtte de Beaufort

De Henriëtte de Beaufort-prijs bekroont om de drie jaar een in het Nederlands geschreven biografie of autobiografie, afwisselend van de hand van een Nederlandse en Vlaamse auteur. De prijs, die onder auspiciën staat van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, is een eerbetoon aan Jonkvrouw Agathe Henriëtte Maria Laman Trip – de Beaufort (1890-1982).

Zij was schrijfster van biografieën en een sociaal betrokken vrouw die zich inzette voor kwetsbare of bedreigde mensen. Haar biografie Gijsbert Karel van Hogendorp, grondlegger van het Koninkrijk, werd in 1950 bekroond met de Prijs voor Letterkunde van het Ministerie van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen. 

Henriëtte de Beaufort (1890-1982)

Haar eigen leven werd opgetekend door Ben van Eysselsteijn in Henriëtte L.T. de Beaufort. Een schrijfster en haar werk (1970). Op 10 november kreeg Laman Trips verwaarloosde laatste rustplaats een nieuwe grafsteen. Lees er meer over op: https://www.edestad.nl/lokaal/historie/873975/nieuwe-grafsteen-voor-schrijfster-henriette-de-beaufort