Waar blijft de biografie van Renate Rubinstein?

In 1994 aanvaardde Hans Goedkoop een opdracht van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten om de biografie van Renate Rubinstein te schrijven. Die is er nog steeds niet. In een interview met Het Parool uitte Goedkoop zijn twijfels of het er ooit nog van zou komen. Hij heeft zich vergaloppeerd aan Rubinstein.

Reinjan Mulder spoort hem in een opiniestuk voor dezelfde krant aan de opdracht terug te geven. Er zijn gegadigden. Charlotte Goulmy wilde een proefschrift schrijven over Renate Rubinstein, Ileen Montijn –schoondochter van Karel van het Reve, een dierbare vriend van Rubinstein – waagde zich op verzoek van Joost Nijsen aan een biografie. Beiden kregen niet de medewerking van de Erven Rubinstein.

Zowel Mulder als Goulmy rekenen het Hans Goedkoop persoonlijk aan dat Rubinstein in de vergetelheid raakt. “Niet alleen zijn er al heel wat euro’s in het project gevloeid zonder dat dit iets heeft opgeleverd, ook is de schrijfster om wie het gaat, vrijwel vergeten,” schrijft Mulder. “Dankzij Hans Goedkoop blijft Renate Rubinstein voor altijd dood,” kopt Goulmy op het weblog The Post Online.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in