Biografische tentoonstellingen in de Nieuwe Kerk

De komende jaren gaat De Nieuwe Kerk niet alleen spraakmakende tentoonstellingen van kunst, fotografie en bijzondere culturen organiseren, maar ook inspirerende biografische exposities. Met 90 Jaar Marilyn. Omzien naar een iconische vrouw is De Nieuwe Kerk gevuld met het leven en de nalatenschap van Marilyn Monroe, van 1 oktober 2016 tot en met 5 februari 2017. Een jaar later komen Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela als wereldverbeteraars samen en in oktober 2018 gaat de tentoonstelling over het leven van Boeddha open. Naast deze grote thema-exposities komen de serie Meesterwerk (februari – april), World Press Photo (april – juli) en Reis in de tijd. History & Royalty (juli – september) jaarlijks terug.

Niet alleen kunst, fotografie en bijzondere culturen inspireren mensen. Ook persoonlijkheden uit de moderne of juist vroege geschiedenis spreken velen tot de verbeelding. Hun levensverhalen bevatten voor iedereen herkenningspunten en zijn een bron van inspiratie en ambitie. Met deze biografische thema’s programmeert De Nieuwe Kerk tot en met 2020 afwisselende tentoonstellingen die passen bij de huidige tijd.

Met gemiddeld 220.000 bezoekers per jaar behoort De Nieuwe Kerk Amsterdam tot de best bezochte tentoonstellingslocaties in Nederland. De Nieuwe Kerk heeft ook een nationale functie met koninklijke ceremonies, officiële bijeenkomsten en culturele evenementen. Inspireren, herdenken en vieren, in een van de oudste historische monumenten van Amsterdam, pal aan de Dam.

Klik hier voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here