Biografieportaal presenteert zijn Raad van Advies

Met trotst presenteert Biografieportaal de Raad van Advies die de stichting met raad en daad bij zal staan in de realisering van haar doelstellingen.

Hans Renders (Aarle-Rixtel, 1957) zal aantreden als voorzitter van de raad. Renders is hoogleraar geschiedenis en theorie van de biografie en aan de Rijks Universiteit Groningen en directeur van het Biografie Instituut Groningen (emeritaat, juni 2024). Hij schreef de biografieën van Jan Campert, Jan Hanlo en Theo van Doesburg.

Aleid Truijens (Amsterdam, 1955) schreef de biografieën van F.B. Hotz en Hella Haasse. Ze is redacteur en columniste van de Volkskrant. Truijens is mede initiatiefneemster van de Joost Zwagerman Essay Prijs.

Arjen Fortuin (Amsterdam 1971) schreef de biografieën van Geert van Oorschot en Gerrit Kouwenaar. Momenteel werkt hij aan een biografie van Louis Paul Boon. Fortuin is redacteur en columnist van NRC Handelsblad.

Biografieportaal heeft als algemene doelstelling het informeren over en enthousiasmeren van het Nederlandse publiek voor het genre van de biografie.

Stichting Biografieportaal wil haar missie  verwerkelijken door de website biografieportaal.nl. waarop vrijwel alle Nederlandse biografieën besproken worden. Daarbij vindt er een selectie plaats van buitenlandse biografieën die voor een Nederlands lezerspubliek interessant zijn. Verder verschijnen er interviews, achtergrondartikelen, columns, essays, podcasts en vodcasts op de site.

Daarnaast organiseert Stichting Biografieportaal een maandelijks praatprogramma over de biografie in het Torpedo Theater in Amsterdam.

actueel

BP redacteur Wim Huijser, Wim Hazeu en Rob van Vuure bundelen hun columns

In de afgelopen jaren schreven biograaf Wim Hazeu, schrijver-wandelaar en redacteur van Biografieportaal Wim Huijser en bladendokterpublicist Rob van Vuure elk hun vaste column voor het tweemaandelijkse tijdschrift Boekenpost. Speurend...

Shortlist Boerhaave Biografieprijs is bekend

De jury van de driejaarlijkse Boerhaave Biografie Prijs heeft haar shortlist bekendgemaakt. Rogier Chorus – Om recht en gerechtigheid. Paul Scholten (1875-1946), een biografie (Walburg Pers, 2022) Erwin Dekker – Jan...

BP-redacteur Pieter Nabbe werkt aan nieuw studioalbum    

Pieter Nabbe en Bart Spierings, muzikanten van Juneville, werken aan hun derde album dat zij op vinyl willen uitbrengen. Het is getiteld All of Us en heeft als thema de kostbaarheid...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in