Philip de Witt Wijnen schrijft de biografie van Thierry Baudet

Philip de Witt Wijnen schrijft de biografie van partijleider van Forum voor Democratie, fractievoorzitter en provocateur Thierry Baudet, zo maakte uitgeverij Prometheus vandaag bekend.

Geen politicus in Nederland is zoveel becommentarieerd als Thierry Baudet. Iedereen in Nederland vindt iets van hem. Maar wie is Thierry Baudet nu echt, waar komt hij vandaan en wat drijft hem?

Philip de Witt Wijnen, parlementair journalist voor NRC, volgt Thierry Baudet en Forum voor Democratie al vanaf de oprichting in 2016 op de voet. De afgelopen jaren sprak hij vrijwel iedereen die met de partij te maken heeft of er met ruzie vertrok. Hij geldt als een van de best geïnformeerde ‘Baudet-watchers’ op het Binnenhof.

De biografie zal in het voorjaar van 2020 verschijnen.

Philip de Witt Wijnen (1970) werkte eerder op de economieredactie van NRC. In die periode publiceerde hij de goed ontvangen biografie Joep!, over zakenman Joep van den Nieuwenhuyzen. In 2008 won hij De Tegel, de belangrijkste journalistieke dagbladprijs van Nederland, voor zijn reconstructie van de overname van ABN Amro.
Sinds 2014 is De Witt Wijnen politiek verslaggever voor NRC in Den Haag. Hij volgt daar het ministerie van Financiën, GroenLinks en Forum voor Democratie.

Bron: Prometheus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here