het digitale platform voor de biografie in Nederland

Registreer u met uw email-adres en kies een wachtwoord
Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief van Biografieportaal.nl

Arjan Peters schrijft de biografie van Hafid Bouazza

Neerlandicus Arjan Peters (1963) schrijft de biografie van de prozaschrijver, essayist en vertaler Hafid Bouazza (1970-2021), zo maakte uitgeverij Prometheus vandaag bekend.

De beoogde publicatiedatum van de biografie is najaar 2024.

Hafid Bouazza is auteur van onder meer de verhalenbundel De voeten van Abdullah en de romans Salomon, Paravion en Meriswin. Vorig jaar is zijn ‘Arabische Bibliotheek’, de verzameling met zijn vertalingen van vaak eeuwenoude Arabische poëzie, verschenen onder de titel Schoon in elk oog is wat het bemint. Voor zijn werk, waarvan het grootste deel werd gepubliceerd door Uitgeverij Prometheus, werd Bouazza bekroond met de Du Perronprijs, de Amsterdam Prijs voor de Kunsten en de Gouden Uil.

Arjan Peters werkte in de afgelopen dertig jaar voor de Volkskrant als literair criticus en redacteur, en als columnist en redacteur voor het radioprogramma Opium. Hij publiceerde onder meer De ongeneeslijke lezer (beschouwingen), Het woord is aan de schrijver (interviews) en vorig jaar Belvedère (poëzie). Peters is juryvoorzitter van de tweejaarlijkse Hans Vervoort Prijs, die in april 2022 voor het eerst zal worden uitgereikt.

Bron: Prometheus