Biografie op de bühne: Jacqueline Oskamp over Louis Andriessen

In de zesde aflevering van Biografie op de bühne spreekt Liliane Waanders met Jacqueline Oskamp over haar biografie in wording van componist Louis Andriessen.

Jacqueline Oskamp houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met het werk van Louis Andriessen. Voor haar biografie van een van Nederlands meest toonaangevende componisten duikt ze niet alleen archieven in, maar reist ze ook de wereld af om bijzondere uitvoeringen van zijn werk bij te wonen. Op zoek naar een zeer productieve kunstenaar: Andriessen schreef zijn eerste stuk toen hij dertien was.

Jacqueline Oskamp over Louis Andriessen. Biografie op de bühne, 7 mei 2024 © Eric Palmen (CC BY-SA 4.0 DEED)

In Biografie op de Bühne, het praatprogramma van Biografieportaal, komen elke maand de schrijver van een recent verschenen biografie en een biograaf die nog volop aan het werk is aan het woord. Staat in het eerste gesprek de gebiografeerde centraal, in het tweede gesprek gaat het over de kunst van de levensbeschrijving, la storia della vita.

Biografie op de bühne wordt mede mogelijk gemaakt door het

afleveringen

andere podcasts van Biografieportaal

Afl.1 Juliana en Bernhard

In deze eerste aflevering van Illustere Levens staat de verlovingsperiode van Juliana en Bernhard centraal. Het hof begon zich in het midden van de...

Afl. 5 Piet Mondriaan: de jonge jaren

Piet Mondriaan kwam uit een gereformeerd nest. Zijn vader, Pieter Cornelis Mondriaan senior, was een anti-revolutionair van het eerste uur. Mondriaan heeft altijd beweerd...