Biografie op de bühne: Ariëtte Dekker over Sam van Deventer

In de zevende aflevering van Biografie op de bühne spreekt Hans Renders met Ariëtte Dekker over haar biografie van Sam van Deventer.

Sam van Deventer werd tijdens de Tweede Wereldoorlog directeur van museum Kröller-Müller. Na de oorlog, toen de beide Kröllers al niet meer leefden, werd Van Deventer wegens collaboratie ontslagen als museumdirecteur en kreeg hij met langdurige vervolging te maken. Hij betaalde dus een hoge prijs voor zijn loyaliteit aan het echtpaar.

Hans Renders en Ariëtte Dekker © Eric Palmen (CC BY-SA 4.0 DEED)

In Biografie op de bühne, het praatprogramma van Biografieportaal.nl, komen elke maand de schrijver van een recent verschenen biografie en een biograaf die nog volop aan het werk is aan het woord. Staat in het eerste gesprek de gebiografeerde centraal, in het tweede gesprek gaat het ook over de kunst van de levensbeschrijving, la storia della vita.

Biografie op de bühne wordt mede mogelijk gemaakt door het

afleveringen

andere podcasts van Biografieportaal

Afl.1 Juliana en Bernhard

In deze eerste aflevering van Illustere Levens staat de verlovingsperiode van Juliana en Bernhard centraal. Het hof begon zich in het midden van de...

Afl. 5 Piet Mondriaan: de jonge jaren

Piet Mondriaan kwam uit een gereformeerd nest. Zijn vader, Pieter Cornelis Mondriaan senior, was een anti-revolutionair van het eerste uur. Mondriaan heeft altijd beweerd...