Biografie op de bühne: Anton de Goede over Heere Heeresma

In de achtste aflevering van Biografie op de bühne spreekt Petra Teunissen met Anton de Goede over zijn biografie in wording van Heere Heeresma.

Toen Anton de Goede nog bij de VPRO werkte wandelde hij met Heere Heeresma door de wijk wandelde waar de schrijver opgroeide. Daarmee gaf hij de aanzet tot Heeresma’s autobiografische tweeluik Een jongen uit plan Zuid. De Goede verbaasde zich erover dat zich nog geen biograaf van Heeresma had aangediend, en besloot het toen maar zelf te worden.

Anton de Goede en Petra Teunissen © Eric Palmen (CC BY-SA 4.0 DEED)

In Biografie op de Bühne, het praatprogramma van Biografieportaal.nl, komen elke maand de schrijver van een recent verschenen biografie en een biograaf die nog volop aan het werk is aan het woord. Staat in het eerste gesprek de gebiografeerde centraal, in het tweede gesprek gaat het ook over de kunst van de levensbeschrijving, la storia della vita.

Biografie op de bühne wordt mede mogelijk gemaakt door het

afleveringen

andere podcasts van Biografieportaal

Afl.1 Juliana en Bernhard

In deze eerste aflevering van Illustere Levens staat de verlovingsperiode van Juliana en Bernhard centraal. Het hof begon zich in het midden van de...

Afl. 5 Piet Mondriaan: de jonge jaren

Piet Mondriaan kwam uit een gereformeerd nest. Zijn vader, Pieter Cornelis Mondriaan senior, was een anti-revolutionair van het eerste uur. Mondriaan heeft altijd beweerd...