De ultieme buitenstaander

Brett Popplewell / Prometheus / juli 2023

Toen journalist Brett Popplewell de geruchten hoorde over een bejaarde superatleet die in zijn eentje in een oude schoolbus in de wildernis woonde en door weer en wind lange afstanden aflegde, was hij vastberaden deze mysterieuze man te ontmoeten. Wat Popplewell op een afgelegen berghelling gadesloeg, was het begin van een zes jaar lange ontdekkingstocht naar het ware verhaal van de 81-jarige Dag Aabye.

De ultieme buitenstaander neemt de lezer mee op een wonderbaarlijke reis van een door nazi’s bezet Noorwegen tot Argentinië en Brits-Columbia. Het boek laat zien hoe een kind dat onder mysterieuze omstandigheden wordt geboren tijdens de Tweede Wereldoorlog in de film Goldfinger terechtkomt, ’s werelds eerste extreme skiër wordt en uiteindelijk zijn weg naar de wildernis vindt. De ultieme buitenstaander is een adembenemende kroniek die ons beeld van ouderdom en de grenzen van het menselijk lichaam op de proef stelt.

Auteur

Brett Popplewell is journalist en universitair docent journalistiek aan Carleton University. Hij schreef onder andere voor Bloomberg BusinessweekMother Jones en The Globe and Mail en is woonachtig in Ottawa.

Bestellen bij

De ultieme buitenstaander. Het onwaarschijnlijke verhaal van een wilde superatleet
Brett Popplewell
ISBN paperback 9789044653663, 296 pagina’s, € 25,00
ISBN e-book 9789044653670
Verschenen in juli 2023