het digitale platform voor de biografie in Nederland

Registreer u met uw email-adres en kies een wachtwoord
Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief van Biografieportaal.nl

Biografieën van schrijvers

Altijd al benieuwd geweest naar het levensverhaal van jouw favoriete schrijver? Ontdek de achterliggende filosofieën, ervaringen en motieven, die ten grondslag liggen aan de totstandkoming van een reeks aan literaire hoogstanden. Biografieën van schrijvers tonen u een uniek beeld van de persoon achter de ideologische of blikverruimende strekking van uiteenlopende boeken. In een biografie staat namelijk de schrijver centraal en leert u de persoon zelf beter kennen. Anders dan de geschreven boeken, wordt nu het levensverhaal van de schrijver zelf belicht. Het geeft u de kans om meer te leren over de persoonlijke geschiedenis, beweegredenen en interesses van uw meest geliefde en bewonderde auteurs.

Artikelen over biografieën van schrijvers

Voor de beste biografieën van schrijvers kunt u terecht bij het Biografieportaal. In diverse artikelen worden specifieke biografieën van schrijvers uitgelicht, waardoor u een duidelijk beeld krijgt van wat u van de biografie kunt verwachten. In gerichte artikelen worden biografieën voor u onder de aandacht gebracht. Naast interesse voor bekende schrijvers, wordt zo ook interesse voor andere auteurs gewekt. Wanneer een biografie opvalt, wordt automatisch uw collectie aan favoriete schrijvers eenvoudig uitgebreid. Laat u inspireren door artikelen met verhalen over persoonlijke tegenslagen, levensvisies en drijfveren van uiteenlopende schrijvers en ontdek wat hen zover heeft gebracht om fascinerende boeken te schrijven. Kies een artikel over biografieën van schrijvers en laat u inspireren door Connie Palmen, Hella Hasse en Remco Campert van het hoogste kaliber. Sporters die naam hebben gemaakt en een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten binnen de sportgeschiedenis.

Nederlandstalige biografieën

Bent u op zoek naar meeslepende achtergrondinformatie over het ontstaan van uw favoriete boeken? Bezoek dan het Biografieportaal en bekijk diverse artikelen over bestaande biografieën van schrijvers. Uiteenlopende biografieën van onder meer Nederlandse schrijvers als Hella Haasse, J. Eijkelboom, Remco Campert en Harry Mulisch zijn hier te vinden. Laat u intrigeren en uitnodigen om naast de geschreven boeken ook uzelf te verdiepen in de biografieën van schrijvers. De boekenreeks krijgt zo een aangename verdieping, wat u nog meer leesplezier oplevert. Op het Biografieportaal vindt u artikelen en interviews voor meer achtergrondinformatie en biografieën van schrijvers.

Meest gelezen Biografieën van schrijvers op Biografieportaal

- Hella Haase. Leven in de verbeelding
- De wording van Gerrit Komrij
- Nescio. Leven en werk van J.H.F. Grönloh
- Een knipperend ogenblik. Portret van Remco Campert
- Lucebert. Biografie

recente schrijversbiografieën op Biografieportaal