het digitale platform voor de biografie in Nederland

Registreer u met uw email-adres en kies een wachtwoord
Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief van Biografieportaal.nl

Biografie

Een biografie is een boek, artikel of interview waarin een persoonlijke levensbeschrijving op schrift wordt opgesteld en doorgaans gepubliceerd. Als bepaalde boeken u aanspreken, kan het ook interessant zijn om meer over de schrijver te weten te komen. Hierdoor krijgt de leesbeleving een rijkere verdieping en ontdekt u wat aan het schrijfproces voorafging. Vaak heeft een schrijver een bepaalde boodschap die gedeeld wil worden en zorgen levenservaringen ervoor dat dat een idee voor een boek ontstaat. Een eigen interpretatie van een geschreven verhaal kan een geheel andere indruk krijgen, wanneer u meer leest over de achterliggende gedachte en intentie waarmee het verhaal tot stand is gekomen. Voor menig boekliefhebber kan een biografie daarom zeker een aanrader zijn.

Artikelen met biografie

Op het Biografieportaal vindt u diverse interessante artikelen en interviews met als thema biografie. Over verschillende onderwerpen kunt u artikelen lezen met biografische elementen en meer te weten komen over uw favoriete schrijver. Biografieën gaan echter niet altijd enkel over schrijvers. Op Biografieportaal kunt u selecteren op thema en een biografie uitkiezen over imposante persoonlijkheden binnen gebieden als sport, politiek, literatuur, muziek, film, geschiedenis of het koningshuis. Afhankelijk van waar uw voorkeur of interesse naar uit gaat, zijn veel artikelen te vinden met een biografische strekking. Leer over de levensgeschiedenis van uw favoriete sporter of schrijver en verkrijg kennis over iemands persoonlijke succesverhaal. Kies een artikel over biografieën van schrijvers en laat u inspireren door Connie Palmen, Hella Hasse en Remco Campert van het hoogste kaliber. Schrijvers die naam hebben gemaakt en een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten binnen de Biografiegeschiedenis.

Biografie voor ontwikkeling

Door meer over de persoon zelf te leren, verkrijgt u een aanvullende waardering op een reeds bestaande interesse. U ontdekt wat de motivatie, drijfveren en tegenslagen zijn geweest voordat bepaalde successen zijn behaald. Topprestaties in de sport, bestsellers in boekenlijsten, of topkwaliteit acteurs, alles wordt uitgelicht in een persoonsgerichte biografie. Laat u inspireren om het beste uit uzelf te halen bij herkenbare tegenslagen, door te lezen hoe succesverhalen alsnog tot stand zijn gekomen. Op het Biografieportaal vindt u het allemaal, door eenvoudig in het menu te selecteren op onderwerp.

Meest gelezen Biografieën van schrijvers op Biografieportaal

- Hella Haase. Leven in de verbeelding
- De wording van Gerrit Komrij
- Nescio. Leven en werk van J.H.F. Grönloh
- Een knipperend ogenblik. Portret van Remco Campert
- Lucebert. Biografie

recente schrijversbiografieën op Biografieportaal