het digitale platform voor de biografie in Nederland

Registreer u met uw email-adres en kies een wachtwoord
Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief van Biografieportaal.nl

Biografie over boeken

Voor een biografie over boeken of schrijvers bezoekt u het Biografieportaal. Hier vindt u een rijk aanbod aan artikelen en interviews met schrijvers over het ontstaan van hun boeken. Laat u inspireren door de uiteenlopende levensverhalen, die hebben bijgedragen aan het verwoorden van persoonlijke gedachten, levensvisies en verhalen in fascinerende boeken. In een biografie over boeken worden achterliggende motieven en beweegredenen belicht, die hebben geleid tot de totstandkoming van verhalen die met het publiek zijn gedeeld. Daarnaast leert u meer over de persoonlijke geschiedenis van de schrijvers zelf en verkrijgt u een compleet beeld aan omstandigheden die tot het ontstaan van de boeken hebben geleid.

Artikelen over biografie en boeken

In artikelen op Biografieportaal worden verschillende auteurs onder de aandacht gebracht. Hun individuele levensgeschiedenis heeft bijgedragen aan het schrijven van interessante boeken. Door meer kennis over de schrijvers zelf, leert u welke drijfveren hebben geleid tot het ontstaan van uw favoriete boeken. Ook talrijke boeken worden via biografieën belicht en u verkrijgt inzicht in de achterliggende filosofie. Boeken krijgen zo een ongekende verdieping. Als een boek u al aansprak, dan neemt de interesse door een biografie over boeken namelijk nog meer toe. Bepaalde aspecten in de boeken worden begrijpelijk op een nieuw niveau, wat de beleving tijdens het lezen van de boeken verrassend versterkt. Kies een artikel over biografieën van schrijvers en laat u inspireren door Stephen King, Connie Palmen en Leo Tolstoj. van het hoogste kaliber. schrijvers die naam hebben gemaakt en een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten binnen de schrijver geschiedenis.

Biografie belicht boeken

Op Biografieportaal vindt u veel artikelen met betrekking tot literatuur. Ook interviews met auteurs en schrijvers zijn hier te lezen, waarin specifieke onderwerpen worden behandeld die u meer vertellen over het ontstaan van een boek. Een interessante blik achter de schermen wordt geworpen op welke ideeën, ervaringen of intenties hebben bijgedragen aan het bedenken van verhaallijnen. U kunt kiezen uit biografieartikelen over boeken van onder meer Nederlandse schrijvers, als Harry Mulisch en Remco Campert. Ook buitenlandse biografieën worden belicht, zodat u een biografie over boeken door schrijvers als Beatrix Potter, William Faulkner of Virginia Wolf kunt lezen.

Meest gelezen Biografieën van schrijvers op Biografieportaal

- Hella Haase. Leven in de verbeelding
- De wording van Gerrit Komrij
- Nescio. Leven en werk van J.H.F. Grönloh
- Een knipperend ogenblik. Portret van Remco Campert
- Lucebert. Biografie

recente schrijversbiografieën op Biografieportaal