het digitale platform voor de biografie in Nederland

Registreer u met uw email-adres en kies een wachtwoord
Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief van Biografieportaal.nl

12 mei in Literair theater Perdu: de Biografie in psychoanalyse. Over Herman Hertzberger

De Stichting Breukvlakken nodigt u van harte uit voor de vierde en laatste avond in het nieuwe seizoen van de succesvolle reeks de Biografie in Psychoanalyse.

Op donderdagavond 12 mei 2022 om 20.00 spreekt in literair theater Perdu Christien Brinkgreve over haar biografie van Herman Hertzberger (1932), De ruimte van Herman Hertzberger (Uitgeverij Atlas Contact, 2021).

Herman Hertzberger is een van de belangrijkste Nederlandse architecten. Tot zijn bekendste gebouwen behoren Centraal Beheer in Apeldoorn, TivoliVredenburg in Utrecht, het Chassé Theater in Breda, het ministerie van Sociale Zaken in Den Haag, internationale projecten zoals wooncomplexen in Duitsland en Japan en zijn vele scholen in binnen- en buitenland.

Hertzberger richt zich op wat mensen nodig hebben: naast geborgenheid ook uitzicht, naast een eigen plek ook het gevoel deel uit te maken van een groter geheel. Hij wil als architect de ruimtelijke condities scheppen voor samenleven.

Herman Hertzberger in 1970 © Bert Verhoeff / Anefo (cc0)

Biografe Christien Brinkgreve schetst Hertzberger’s achtergrond, de buurt waarin hij opgroeide, de personen die hem gevoed en gevormd hebben. Psychoanalytica Martine Groen reageert daarop. Met moderator Annelies van Hees worden de nieuwe inzichten geanalyseerd.

Schrijvers en psychoanalytici ontmoeten elkaar in Perdu in hun liefde voor de biografie. Ze gaan met elkaar in gesprek en zoeken naar sporen uit het verleden in het heden. Werkwijze, uitgangspunten en overeenkomsten komen aan de orde. Verschillen worden niet geschuwd.

Waar:
Literair Theater Perdu, Kloveniersburgwal 86, 1012 CZ Amsterdam
Koop hier uw kaarten.

Bron: Literair theater Perdu.