Robert Mapplethorpe in Kunsthal Rotterdam

Vanaf 22 april presenteert Kunsthal Rotterdam een groots retrospectief over het leven en werk van Robert Mapplethorpe (1946 -1989), een van de meest invloedrijke kunstenaars en fotografen van de 20ste eeuw. De tentoonstelling biedt een indrukwekkend overzicht van zijn hele carrière, van zijn eerste werken eind jaren zestig tot aan zijn vroegtijdige dood.

De ruim 200 werken schijnen een nieuw licht op de belangrijkste genres in zijn fotografie: portretten – vooral van zijn vrienden, beroemdheden en zelfportretten – naakt en stillevens. Zeldzame brieven, boeken en aantekeningen tonen de persoonlijke band van Mapplethorpe met zijn modellen, zijn talent om een succesvolle studio te runnen en zijn ambitie om fotografie te verheffen tot de status van beeldende kunst. De tentoonstelling geeft inzicht in de manier van werken van de kunstenaar en presenteert zijn experimentele en improviserende kant naast de esthetische en technische perfectie van zijn werk.

De tentoonstelling is georganiseerd door Los Angeles County Museum of Art en J. Paul Getty Museum in samenwerking met de Robert Mapplethorpe Foundation en Kunsthal Rotterdam. Te zien tot 27 augustus

Bron: Kunsthal Rotterdam.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here